Kitekurs

Midt mellom Oslo og Bergen, ved foten av Hardangervidda ligger Haugastøl. Dette har vårt utgangspunkt for våre kitekurs i over 20 år. Hardangervidda er et meget vindsikkert område. Med store vidder og innsjøer dekket med snø er området rett og slett perfekt til snøkiting!

Kursavgiften inkluderer alt leie av kiteustyr (kite, trapes, etc.) samt instruksjon. Deltageren tar selv med ski/snowboard. Se anbefalt pakkeliste i kursbeskrivelsen under.

  • kurset arrangeres i samarbeid med kitekurs.no
  • Dato. 28 og 29. januar 2023
  • Påmeldingsfrist: 13. januar

Pris:

  • Medlemmer: 3500,-
  • Ikke medlemmer: 4000,-


KURSPROGRAM

Lørdag: Oppmøte utenfor Haugastøl Turistsenter 09.30.

Hvor vi reiser avhenger av vind og snøforholdene, men vi har muligheten til å bruke hele Hardangervidda langs RV 7 som lekeplass. Er veien stengt kjører vi snøscooter opp på et nærliggende vann som har fantastiske forhold.

Når vi er på plass på spotten går vi gjennom kite, opp- og nedrigg, sikkerhetsrutiner, og flyteknikker. Vi spiser lunsj ute, tidspunktet varierer og avhenger av dagens værmelding. Vi holder på ute til ca. Kl. 16.

Søndag: Frokost kl. 08.00 – 09.00.

Oppmøte utenfor Haugastøl Turistsenter 09.30.

Alle våre deltagere har forskjellige behov og læringskurve. Felles for de alle er at søndagen er en dag full av progresjon og moro! Enkelte er tidlig ute og mester flyving av kite tidlig og er på ski/brett allerede lørdag ettermiddag,men de aller fleste bruker søndagen til å finpusse på flyteknikker før ski/brett blir lagt til. Vi bruker søndagen til å tilrettelegge for hver enkelt på det nivået han/hun er. Noen trenger ekstra tid til å få hjelp til å krysse, andre ønsker tips og råd om å kite i terrenget. Lunsj spises ute, tidspunktet varierer og avhenger av dagens værmelding.

Kurset avsluttes ca. klokken 16:00

PAKKELISTE

- For skikjørere med stive eller kalde støvler anbefaler vi å ta med en varm, høy vintersko i tillegg, som det er lettere å bevege seg i før begynner å kite med ski beina.

– Mangler du noen av tingene på listen over, ta kontakt med oss senest 2 dager før kursstart – så kan du leie.

VÅRT UTSTYR

Vi bruker kun det beste utstyret som finnes på markedet i dag. Alle våre kiter og trapeser er nye av året (2023 modeller) og blir gjennomgått grundig etter hvert kurs slik at alt utstyr er klart til bruk når du er på kurs hos oss.

Kitene vi bruker er fra verdens ledende kitemerker – www.cabrinhakites.comog www.ozonekites.com. Kitene er enkle å relaunche, progressive og den innehar begge markedets ledende sikkerhetssystem. Kitene brukes av profesjonelle så vel som nybegynnere. Vi har tilgang til alle størrelser, fra 4 til 15 kvm, og benytter oss av de forskjellige størrelsene avhengig av kursdeltakerens vekt og dagens vindforhold.


DIN GARANTI

Vi er opptatt av at du som kursdeltaker skal være fornøyd og føle at du får valuta for pengene. Dersom værgudene skulle være vanskelige og det ikke blir mulig å gjennomføre kurset på en tilfredsstillende måte, vil vi tilby deg en ny plass på et annet kurs kostnadsfritt. Det kaller vi “vindgaranti.”

ALDERSGRENSE :

Kiting passer for alle aldre – fra 10 til 80 år. Alle deltakere under 18 år må ha med skriftlig godkjennelse fra en foresatt. Er deltakeren under 15 år må dette skje i følge med en voksen.

OVERNATTING OG MAT

Overnatting og mat bestilles separate og ikke en del av kursprisen. Vi samarbeider

med Haugastøl Turistsenter A/S – nettopp på grunn av den ideelle beliggenhet i

nærheten av Hardangervidda. Haugastøl kan tilby de fleste fasiliteter;

Leiligheter: For 2 – 4 eller 6- 8 personer med kokemuligheter, tilhørende dusj/WC, tv og trådløst internett. 2 overnattinger, 2 frokoster med nistepakke og en 2 retters middag lørdag kveld.

Flersengsrom: For de som ønsker rimelig overnatting og som ikke har noe imot å dele rom med andre. Det finnes ett gutterom og ett jenterom, 8 sengeplasser på hvert. Dusj/WC er tilgjengelig i gangen. Ingen kokemuligheter. Ta med sovepose eller du kan leie sengetøy. 2 overnattinger, 2 frokoster med nistepakke og en 2 retters middag


lørdag kveld.

(Middag/kveldsmat fredag kveld:

Haugastøl Turistsenter serverer et utvalg av fantastiske hjemmelagde pizzaer frem til kl.22.00)

For nærmere informasjon om leilighetene og oppdaterte priser, gå inn på www.haugastol.noeller kontakt Haugastøl Turistsenter direkte på tlf. 32 08 75 64.